Loading...
Prirodni ukrasni kamen2021-06-16T14:01:42+00:00

Dugoročna investicija u kvalitet

SERBIAN STONE PRIRODNI KAMEN

Direktno iz kamenoloma do Vas stižu najkvalitetniji prirodni kamen – mermer, granit i travertin. Nudimo Vam ploče velikih i malih formata. Možete da birate dimenzije i način obrade kamena u zavisnosti od ideje i željene namene.

  Ukrasni kamen Blog – ideje i saveti

  Na stranici ukrasni kamen Blog pokušaćemo da otklonimo sve nedoumice o uredjenju entterijera i eksterijera, dvorišta i kuće prirodnim kamenom.

  Prirodni kamen Blog je jedinstveno mesto, na kojem će te dobiti sve potrebne informacije o samom uredjenju dvorišta,  kako prirodnim kamenom tako i drugim materijalima, zelenilom i jos dosta stvari koje vas sve interesuju.

  Ukljućite se i diskusiju svojim komentarima i pomozite u pronalaženju novih tema na načem blogu. Biće mi zadovoljstvo da budem vaš servis kroz ovaj blog.

  Takođe nas možete pratiti i na našoj Facebook stranici.

  Štiti Vaše zdravlje

  Tržište je preplavljeno raznim građevinskim materijalima, koji su primamljivi naročito zbog svoje pristupačnosti, ali ne i kvaliteta. Vrlo često su to ekološki neprilagođeni materijali, neretko toksični i kao takvi opasni po zdravlje ljudi. Da biste se zaštitili od emitovanja štetnih hemikalija, potrebno je da za svoj dom izaberete ekološki materijal, 100% prirodan, koji će Vam između ostalog omogućiti i racionalno korišćenje energije. Prirodni kamen je potpuno bezbedan materijal koji štiti Vaše zdravlje, dugovečan je i obezbeđuje Vam dodatnu izolaciju kada se koristi za oblaganje površina.

  Više o tome

  Osobine prirodnnog kamena

  Osobine prirodnnog kamena su trajnost, postojanost, boja i prirodni izgled čime se ne može pohvaliti ni jedan veštački kamen.

  Svaki komad prirodnog kamena je unikatan i takav složen u celinu daje nestvaran prirodni izgled.

  Dok veštački kamen i sama njegova struktura je monotona jer se proizvodi u kalupima što doprinosi ponavljanju struktura i boja koje u celini izgledaju neprirodno.

  Više o tome

  Dugoročna investicija u kvalitet

  Opremanje i renoviranje prostora je dugoročna investicija zbog čega kvalitet treba da bude na prvom mestu, čak i ako to podrazumeva odabir kamena malo višeg cenovnog ranga. Važno je raspitati se o njihovom poreklu, a najvažnije je dobiti informaciju o atestima i sertifikatima. Kemen treba da ima atest kvaliteta države Srbije – jer to znači da su zadovoljili niz visokih standarda. Ispunjavajući domaće, kamen automatski zadovoljavaju i evropski standard EN 14411, a o vrhunskom kvalitetu dodatno vam govore i sertifikati prestižnih stranih instituta za ukrasni i prirodni kamen. 

  Više o tome

  Dizajn kao kruna kvaliteta

  Svet ukrasnog kamena je postao nalik svetu mode, trendovi se smenjuju a ukrasni kamen danas dizajnira i prestižni dizajneri, upravo zbog njihove raznovrsne, namenske primene.

  Ukrasni kamen pruža osećaj luksuza, kvaliteta i raskoši. Dobro je kada se asortiman ukrasnog kamena razvija sa odgovarajućim dekorativnim elementima. Ovo omogućava kupcima da u okviru jedne serije, odaberu potpuno različite koncepte, u zavisnosti od ličnog ukusa.

  Ukrasni i priorodni je  najotpornija podloga na bakterije, alergene, vlagu i buđ, dok istovremeno, čuvaju i emituju toplotu. Zato, u novijoj građevinskoj industriji i dizajnu enterijera, zauzimaju vodeće mesto, bilo da je u pitanju opremanje kuhinje i kupatila, hodnika, dnevne ili spavaće sobe.