Postojanost kroz istoriju, vekove i godine. Retko koji materijal se može pohvaliti takvom vrstom istrajnosti. Italijanski mermer se u arhitektonskim rešenjima korisit već više hiljada godina. Šta je ono što ga izdvaja od drugih? Tesktura, ali i još po nešto.

Italijanski mermer primena i istorijat

Mermer u enterijeru i eksterijeru je visoko priolagodljiv materijal. Ovo je osnovna karakteristika ovog kamena. Ukrašavanje mermerom daje dekoru jedinstveni klasičan izgled. Sa mermerom definitivno nikada ne možete pogrešiti. Mermer je dostupan u različitim bojama, teksturama i završnim obradama i dolazi iz celog sveta. SAD, Italija, Španija, Iran, Francuska, Kina, Madagaskar,… Od svih zemalja italijanski mermer je najviše na ceni. pietra-naturale.it

Black and white Colosseum in Rome

Italijanski mermer

Šta je to što izdvaja italijanski mermer od svih ostalih? Svaka ploča se zasebno vadi, zatim seče i polira. Generacije ljudi i zanatlija su usavršavale ovu tehniku sečenja i poliranja kako bi krajnji produkt, mermerna ploča, bila savršena i na oko sasvim prirodna.

Koje su prednosti korišćenja italijanskog mermera?

Bilo da se koristi u dnevnim sobama, kuhinji ili kupatilima, mermer ima bezvremensku i luksuznu privlačnost. Italijanski mermer je oduvek bio među najpoželjnijim prirodnim kamenjem za dekoraciju doma i mi

Prva prednost korišćenja italijanskog mermera je jednostavna; ti znaš da tvoj kamen dolazi iz jednog od najboljih kamenoloma na svetu. Poznavanje porekla vašeg odabranog kamena je od suštinskog značaja za razumevanje njegove karakteristike i kvaliteta. Italijanski mermer je definitivno prepoznatiljv, a njegov izgled se ističe od drugih kamena i meremera drugog porekla. Ne morate biti dobar stručnjak, svako vidi razliku koja je odmah na prvi pogled tako očigledna.

Beli mermer iz Italije je veoma tražen. Sa izgledom nalik kristalu, italijanski mermerni pod može dati vašem domu besprekoran izgled. Uz mermerni pod i lepotu klasike i antike, možemo dodati i druge benefite kao što su lako održavanje i savršeno brzo poliranje. Znači uz mermerne podove dobijate ne samo lepotu već i brzinu održavanja koja đtedi vreme.

Italijanski mermer može svakom prostoru dati jedinstvenu i jedinstvenu estetiku. Preporučuje se za vrhunske podove dnevnih soba, foajea, stepeništa, kupatila i stolova, radnih ploča u kuhinji. Italijanski mermerni pult je neverovatan dodatak koji može da transformiše izgled vašeg prostora.

Zaključak:

Svi žele da naprave pravi izbor u odabiru mermera, ali to je lakše reći nego učiniti. Sa beskrajnim izborom na tržištu, čini se da je zadatak pronaći najbolji mermer jako težak. Ali sve dok vas prave infomracije vode ka pravom izboru, vi ne možete omanuti. Ovim tekstom smo nadamo se rešili vašu nedoumicu i da ste na prevom putu da sredite vaš prostor po meri. Ako birate mermer izabraćete saveznika koji će vas bodriti celi život.