ukrasni kamen mermer

Mermer: kroz stilove i vekove

SERBIAN STONE PRIRODNI KAMEN

Mermer, kao odgovor na vaše pitanje: Koji ukrasni kamen da odaberem? Razlog za ovakav odgovor krije se u tajni dugoj više od 2000 godina. Ako nešto toliko dugo prati svaki stil u opremanju enterijera i eksterijera i pri tom ima viševekovnu tradiciju onda mora da je dobro.

Грешка: Образац за контакт није пронађена.

MERMER KAO JEDINSTVENI DETALJ U DOMU

Zamislite da kao glavni element u vašem domu, poslovnom objektu ili nekom drugom objektu bude mermer. Ako sklonimo po strani garanciju, kvalitet, vekovnu primenu ipak nam ostaje još aduta. Ako se oslanjate na reference, da li je dovoljno reći Tadž Mahal. Da, jedno od glavnih svetskih čuda je izrađeno upravo u mermeru. Ovaj dekorativni kamen pruža luksuz, sofisticiranost i daje jedinstven pečat svekom prostoru.

Šta ovaj ukrasni kamen ima da kaže u svoju korist?
Kao prvo možete ga naći u različitim bojama. Dostupnost palete boja je od bele, roze, sive, plave pa sve do crvene i zelene. Njegov kolorit pruža širko spektar mogućnosti i uklopivosti. Kakav god stil ili boju za enterijer da izaberete on će se uklopiti. Iz ovog razloga je on toliko dobar za opremanje prostora.
Ono što je isto bitno jeste da mermer odoleva svim atmosferskim prilikama. Znači ponaša se isto i na niskim i na visokim temperaturama. Ovo je odlika koja mermeru pruža odličnu referencu za izgradnju spoljnih dekora.

Pogledajte naš mermer

STIL, ELEGANCIJA I MERMER

Bez ikakvog napora, oduzetog vremena ili većih izdataka vi postižete uvek da vaš dom izgleda besprekorno, čisto i sjajno. Da, ovo je zbog mermera. Mermer sam po sebi ima visok sjaj i samim tim dodaje akcenat na estetici.

Kada smo kod stila možete birati stil koji god želite. Ako smo kod minimalističkog stila, jednostavne i minimalne forme nameštaja i dekora samo će još više upotpuniti sliku sa mermerom. Da ne pričamo koliko će biti lakše održavati ovakav prostor i koliko je zapravo ovakav vid opreamnja zdraviji. Mermer u arhitekturi često porede sa ljudskim dodirom. Ovaj kamen se zapravo prilagođava temperaturi životnog prostora u kom se nalazi. Njegova refleksija popriima onakav sjaj kakav je u domu. Naravno zamislite da je izvor svetlosti u prostoriji velik, nameštaj i dekor minimalistički, ukrasnih prostirki ili tepiha nema. Možete li zamisliti koliko je onda svetlosti u prostoriiji? Više svetlosti je više entuzijazma za vas. Kada smo već kod podova, ako nema velikih i glomaznih prostirki ili tepiha nema ni suvišne prašine koja je ustajala. Znači još jedan razlog na odgovor: Zašto mermer? Zato što povrh svega ostalog brine o zdravlju nas i naših najmilijih.

Mermer u ponudi

OPREMANJE DOMA MERMEROM

Ako ste se ikada pitali koji je to element uklopiv uz svaki detalj u vašem domu, uz svaku prostoriju u vašem domu dobili ste odgovor. Mermer je odgovor na svako vaše pitanje. Prema statistici dizajnera enteriejra njegova upotreba u ovom periodu je skočila za još 30%. Razlog je malo pre pomenut- lako održavanje. Isto tako sve se češtće koristi u kuhinji. Možemo ga naći na kuhinjskom podu, kuhinjskim radnim delovima, šankovima, barovima,… Pored visokog sjaja na tim mestima on nudi i visoku garanciju kvaliteta. Znači radite u vašoj kuhinji pripremajte ukusna jela i sve to uz podršku ovog ukrasnog kamena.
U kuhinji se mermer najčešće može naći u belim i sivim tonovima, zagasitih varijanti. Dok za opremanje dnevnih prostora biramo svetlije varijante. Isto tako za holove i hodnikke se bira mlečno beli ili sivi mermer. Ovo sve zavisi od vašeg ostalog nameštaja, boja zidova i ukusa. Zbog široke palete boja u kojima možete pronaći mermer jedna ili više boja zasigurno odgovaraju vašim uvetima.

Ponuda mermera

Ostali kameni elementi koje možda želite

Od Stare Grčke pa do Rima i sve do današnjih dana svetsku arhitekturu prati mermer. Mi u ovom današnjem vremenu imamo priliku da unesemo ovako važan detalj i u naš prostor.